Roegwoldtocht

Op zaterdag 4 augustus vindt de derde editie van de Roegwoldtocht plaats. Een prachtige fietstocht door en in de directe omgeving van het natuurgebied ’t Roegwold met onderweg diverse activiteiten.

Er kan vanaf vier verschillende plaatsen worden gestart. De tocht wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met een groot aantal ondernemers.

Aan de hand van een kaart kunnen de deelnemers op individuele basis hun route uitzoeken. ”Tijdens de Roegwoldtocht beleef je de natuur van dichtbij. Onderweg is voldoende tijd en gelegenheid om af te stappen en te genieten van het afwisselende landschap,” zegt boswachter Annet de Jong. ”Om de beleving te vergroten zijn onderweg verschillende activiteiten georganiseerd door lokale ondernemers. Zowel bij de startpunten als bij de activiteitenlocaties kun je iets doen, proeven, bekijken of beleven.”

Volgens haar is de Roegwoldtocht dan ook veel meer dan alleen een fietstocht: ”Je ervaart en beleeft de ’coleur locale’ van dit prachtige jonge natuurgebied.” Alle deelnemers krijgen een stempelkaart mee. Bij inlevering van deze kaart ontvangt men op één van de startpunten een leuke attentie. ”We willen de Roegwoldtocht ieder jaar organiseren,” zegt De Jong. ”Een nieuwe traditie is geboren.”

Kijk voor meer informatie op de website van Staatsbosbeheer

Informatie

Datum: 4 augustus 2018
Tijd: 11.00 - 16.00 uur

Locatie: Meerdere

Prijs: €2